En riktigt julig efterrätt till andra advent kanske? Den här kladdkakan med saffran, vit choklad och pepparkakssmul är en riktig goding. I botten ligger ett lager björnbär som ger syrlighet åt denna sötsak.
Nästa vecka är det redan lucia. Så mysigt. Jag har varit småkrasslig i typ två veckor. Inte sjuk så jag måste ligga i sängen, utan bara lite halsont och hostig. Det tråkiga med det är att träningen har fått pausa. I dag körde jag dock ett pass och sitter just nu med träningsvärken från helvetet i soffan och äter pepparkakor. Verkligen färskvara det där med kondition och kropp.
Jag älskar verkligen saffran, och lagar faktiskt mat med det året om. Men nu i juletider blir det extra mycket. Då passar jag på, haha.
Följ Vegohimlen på Instagram och på Facebook – vi ses där.
Julig efterrätt med vit choklad
100 g smör ( helst mjölkfritt)
1/2 g saffran
100 vit choklad ( vegansk helst)
2 ägg (eller 3 msk no egg pulver)
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl björnbär ( fryst går bra, men de ska vara tinade)
Smör till formen
Pepparkakor och grädde/havregrädde till servering
Julig efterrätt med vit choklad – steg för steg
Kram på er / K