Godaste saffransbullarna jag vet, saftiga och fluffiga, med en krämig fyllning som smakar av vanilj och kanel.
Jag brukar baka dessa härliga saffransbullar ungefär två gånger under jul och adventsperioden.
Det doftar verkligen bageri i mitt kök när jag står med mjöl i håret och kladdiga fingrar av fyllning som jag naturligtvis provsmakat en gång för mycket. Detta är verkligen de godaste saffransbullar jag vet!
Glöm inte att du kan gilla Vegohimlen på Facebook och följa @vegohimlens på instagram!
Då får du våra tips och recept direkt i dina flöden ❤
Så här gör de godaste saffransbullarna:
ca 25-30 härliga bullar.
5 dl mjölk (fingerljummen)
150g smält smör
50g jäst
2 dl strösocker
250 g vaniljkvarg
50 g ( 2 kuvert) saffran
1 kryddmått salt
16 dl vetemjöl
1 ägg och en svätt vatten till penslingen
Börja med att smälta smör och värma mjölk i en kastrull.
Mortla ihop en del av sockret med saffran.
Smula jäst i en bakbunke eller matberedare. I med lite av smör och mjölkblandningen och låt jästen lösas upp.
Blanda i resten av ingredienserna, sist mjölet och bearbeta degen ordentligt eller i bakmaskin.
Låt sedan degen jäsa i 45 minuter under bakduk.
I LOVE MIN BAKMASKIN !!
Se en sådan fin liten rund bulle med deg som ska jäsa och bli stor och fluffig !
fyllning
100 g rumsvarmt smör
100 g Mandelmassa
1 matsked kanel
2 teskedar Vaniljpulver
Dela degen i två delar och kavla ut den ena delen till en stor fyrkant. Bred ut hälften av fyllning över hela fyrkanten och rulla ihop till en rulle. Skär i centimetertjocka skivor och lägg i bullformar.
Låt jäsa i ca 40 minuter och pensla med uppvispat ägg med en tesked vatten i.
Grädda i ugnen på 220 grader i ca 10 minuter eller tills bullarna börjar få ordentligt med färg.
Göra samma sak med den andra halvan av deg!
Gillade du receptet på de godaste saffransbullarna?
Om du vill ha fler tips på jultemat, klicka här
Eller bara fler gottebitar, klicka här.
Så härligt krämiga som de här gyllne bullarna blir alltså!! / Vegohimlen
#saffransbullar #saffransbröd #lussebullar