Saffranskakor som är härligt sega och smakrika av goda, fylliga julsmaker. Perfekta adventsfikat! Jag har bjudit på dessa godingar både till första och andra advent. Blir nog ännu ett bak, så att vi har även på julafton.
Nu är det minde än en vecka till jul. Visst ska det bli skönt med lite välbehövlig julefrid i livet snart. Några lediga dagar gör alltid gott. Jag hoppas att ni alla har möjlighet att fira en fridfull jul med nära och kära.
Det är ju inte alla som har en fridfull jul tyvärr. Det är ju många barn som går genom ett helvete hemma under julen, vilket är helt horribelt!
Långt ifrån alla barn har en god jul med andra ord.
Gå gärna in här och ge en julgåva till BRIS som stöttar och hjälper barn som far illa!
Du vet väl att du kan gilla och följa Vegohimlen på sociala medier. Vegohimlen finns både på Instagram och på facebook.
Saffranskakor med ingefära och sylt – detta behöver du:
100 g rumsvarmt smör (mjölkfritt)
1 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
1 paket saffran (0,5g)
0, dl valfri sylt
Saffranskakor – steg för steg:
- Ugn på 175 grader
- Rör ihop smör och socker i en skål
- Rör ihop mjöl, saffran, malen ingefära och vaniljsocker i en annan skål.
- Blanda allt i en skål, och knåda ihop till en boll
- Låt vila i kylen i 30 minuter
- Dela degbollen på två delar, och rulla varje del till en avlång korv.
- Placera på bakplåtspapper, och skapa en ränna i mitten av korven.
- Fyll rännan med den sylt du valt, jag kör hallon.
- Grädda i ugnen i ca 12 minuter
- Skär saffranskakor enligt bilden nedan medans de fortfarande inte har svalnat.
Dessa saffranskakor blir både färgglada och sjukt sega och goda. Snart är det julafton, och jag har samlat alla mina härliga julrecept på ett ställe. Vegohimlens jul !