Veganskt julgodis och ljuvligt gott vegogodis finns det gott om. Det gäller bara att hitta inspiration och använda sin fantasi. När det gäller att göra eget veganskt godis så är det här min favorit. Helt klart.
Jättemysigt pyssel med familjen blir det också. Vi bakade pepparkakor (för vilken gång i ordningen 2018 minns jag inte) och gjorde veganskt julgodis i helgen. Fyllningen kan bli allt i från hasselnötscreme till nutella eller kolacreme. Sedan bakade vi även grymma saffran/ingefärskakor som kommer upp här inom kort. Det blir mycket godis så här års..
Du vet väl att du kan gilla och följa Vegohimlen både på Instagramoch på Facebook?
Veganskt julgodis med ljuvlig fyllning:
Räcker till fyra stora kexchokladbitar
100 g chokladknappar eller mörk vegansk choklad
200 g hasselnötskräm
12 st smörgåsrån
1 dl hackade hasselnötter eller andra nötter. Valnötter är också fantastiskt gott som topping.
Veganskt godis – steg för steg:
- Smält chokladen i vattenbad
- Bred hasselnötskräm på hälften av smörgåskexen
- Lägg ihop kexen i tre lager, översta och understa ska vara ”torra”.
- Lägg kexen på bakplåtspapper, och pensla dem med smält choklad.
- Strö på hasselnötskross
- Låt stelna i kylen, skär sedan i mindre bitar.
Vil ni ha mer inspiration till era jul och adventsbak, så kika in under min kategori för jul.
Som sagt, vill du göra godis som är både gott för dig och miljön, så gör egen kexchoklad. Jättegott veganskt julgodis för hela familjen!
Håll utkik, det kommer mer julinspiration här hos mig på www.vegohimlen.se
Kram/ Vego-Kamilla