Vegansk bönbrownie med hampafrön och avocado, är magiskt god, och så nyttiga, att du kan äta dem helt utan att tänka på morgondagen. Jag älskar verkligen gósaker som på riktigt både är gott och nyttigt. Dessa veganska brownies blir superkrämiga inuti, men får en lite hårdare yta, vilket jag personligen tycker är den perfekta kombinationen.
Har ni liksom jag haft en riktigt harmonisk och härlig julafton och juldag, det hoppas jag innerligt att ni har.
Livet är så härligt och lugnt i juletider. Älskar att byta till ett riktigt avslappnat och långsamt tempo och att kunna ge all min uppmärksamhet och kärlek till dem som står mig allra närmast.
Om ett par dagar ska jag dock byta julefrid mot nyårsglitter, då det blir fjällen i en hel vecka. En vecka full av skidåkning, mys, matlagning samt en och annan festlig stund.
Du vet väl att du kan följa Vegohimlen både på instagram och Facebook, så får du alla nyheter i dina sociala flöden direkt!
Ingredienser till vegansk bönbrownie
1,5 msk krossade chiafrön eller krossade linfrön ( veganskt ägg)
1/2 dl vatten
I förpackning svarta bönor ca 350g ( skölj först )
1/2 Avocado
10 st urkärnade eko dadlar
2 matskedar agave/honung.
1 tesked bikarbonat
4 matskedar eko kakao
150 gram mörk choklad ( veg)
2 dryga matskedar kokosolja
Topping:
Hampafrön
så här gör du dessa härliga veganbrownies
- Sätt ugnen på 175 grader
- Tillverkning av veganskt ägg ( blanda krossade frön med vatten, låt svälla till en gelèaktig smet, tar ca 10 minuter.
- Mixa ägg, dadlar, avocado, bönor, kakao.
- Smält choklad och kokosolja i micron – blanda i även detta.
- Nu har du en sjukt krämig smet som du slätar ut i en bakplåtsklädd form av det avlånga slaget.
- In i ugnen i 15-20 minuter
- Strö över rikligt med härliga hampafrön
- Dela i lagom stora fyrkanter
Är du sugen på att testa fler sötsaker från Vegohimlens arkiv, så finns det här
mer från vegohimlens veganska arkiv, som börjar bli riktigt stort, finns här.