Bönbrownie är en ny favorit i mitt kök. Vem är inte lite skeptisk när det kommer till att baka med bönor? Jag var det exempelvis. Jag förstod nog att det kunde bli gott. Men vad jag inte förstod, var att det skulle bli svingott, och minst lika gott som en traditionellt bakad brownie.
Bönbrownie är den krämigaste av dem alla.
Tips inför helgen – VÅGA nu att baka med lite alternativa livsmedel!!
För en plåt med Bönbrownie
I förpackning svarta bönor ca 350g ( skölj först )
1/2 Avocado
10 st urkärnade eko dadlar
2 ägg
2 matskedar agave/honung.
1 tesked bikarbonat
4 matskedar eko kakao
150 gram mörk choklad
2 dryga matskedar kokosolja
Topping:
Valfria krossade nötter
Sötad kondenserad mjölk ( Fudge)
🍪
Börja med att koka mjölken till Fudge i ca 1 1/2-3 timmar beroende på vilken konsistens du vill ha, burken ska vara täckt hela tiden, så fyll på med kokande vatten från förslagsvis en vattenkokare Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa ägg, dadlar, avocado, bönor, kakao.
Smält choklad och kokosolja i micron – blanda i även detta.
Nu har du en sjukt krämig smet som du slätar ut i en bakplåtsklädd form av det avlånga slaget.
Strö sedan på nötter.
Ser ni vad vacker och mjuk smeten ser ut 👍👌 |
Så lite hackad mandel på där ja!
|
Så S-K-J-U-T-S in i ugnen i 15 – 20 minuter. Du glömmer väl inte att underhålla den kokande fudgen, va?
Ut, låt svalna och ta hand om toppingen. Gillar verkligen att Fudgen lägger sig fint på Brownien, och gottar in sig.
Bred på den lena fudgen |
Du vet väl att du kan följa Vegohimlen på Facebbok, och @vegohimlens på insta?
Kokad i ca 2 timmar |
Lägg in i kylen tills Brownien svalnat, servera sedan som en tårta eller skär i ”klassiska” Brownie bitar.
Vill du ha tips på fler sötsaker, så finns det här.
Hoppas du testar / Vegohimlen