vegetariska snittar med ljuvlig topping

vegetariska tapas

Vegetariska snittar med helt ljuvlig och krämig topping. Här har du den ultimata förrätten. Krispiga och härligt stekta halloumirårakor med krämig och smakrik topping på tångrom, picklad rödlök och kapris. Jag gillar att servera dem lite avsvalnade. Dels för att smaken kommer fram ordentligt, men också för att jag inte uppskattar när toppingen blir rinnig. Det förstör liksom hela upplevelsen.

I dag kör jag sista skoldagen för den här omgången. Nu är det bara en kursomgång kvar på den här utbildningen. Tiden går fort när man roar sig. Det blir väl som vanligt en hel bunt med material som ska läsas igenom tills nästa gång. Men jag kan verkligen uppskatta kontrasten av att byta kontorsstolen mot skolbänken ett par dagar då och då. Att få laborera och grotta ned sig  i företagsstyrning och ledarskapsutveckling är verkligen riktigt spännande!

Utveckling är väldigt viktigt för mig både som person och i min yrkesroll, och jag är verkligen mycket tacksam för allt roligt jag får göra genom mitt jobb.

 

Vegohimlen finns både på Facebook och Instagram. Gilla och följ mig gärna där!

vegetariska snittar

Detta behöver du för att göra ljuvliga vegetariska snittar med topping:

200 g riven halloumiost

500 g skalad och riven potatis ( ca 5 st)

200 g skalad och riven morot ( ca 2 st)

1 tsk salt eller örtsalt

Smör eller olja att steka i

Topping:

2 dl havrefraiche eller vanlig creme fraiche

1 msk svart tångrom

1 msk röd tångrom

1 msk fintärnad rödlök

1 msk citronsaft

1 tsk salt eller örtsalt

1 msk finhackad dill

1 msk finhackad gräslök

1 tsk honung 

Limepicklad rödlök

Vitlöksstekt kapris:

4 msk kapris

1 pressad vitlök

 

vegetariska snittar

Så här gör du dina vegetariska snittar med smaskig topping:

  1. Lägg de rivna grönsakerna i en bunke och landa i salt. Låt vila i ca 10 minuter
  2. Pressa ut lite vätska ur grönsaksblandningen
  3. Tillsätt all halloumi
  4. Lägg i plättar i den uppvärmda oljan i pannan och platta till. 
  5. Stek i ca 6 minuter på varje sida.
  6. Blanda ihop allt till toppingen utom den picklade löken
  7. stek kapris snabbt i het panna ihop med vitlök.
  8. Lägg på en klick röra på varje munsbit
  9. Toppa sedan med lite lök, vitlöksstekt kapris och ännu lite mer tångrom om du vill!

 

vegetariska snittar

Perfekta vegetariska snittar och tillika förrätt! De blir både knapriga och krämiga.

Behöver du fler tips på förrätter?

Ha en fantastisk dag!!

Vegohimlen Kamillla

 

Lämna ett svar