Detta sushirecept är helt klart annorlunda men roligt. Det är en sushi inspirerad efterrätt. Att använda banan och choklad gör sushireceptet till en riktigt gottig efterrätt.
Ibland på fredgar gör jag detta till min son som mellanmål innan hans basketträning. Han sa ”usch” när jag berättade att det var banansushi på gång, men ändrade sig snabbt när han smakat.
Jag har varit frånvarande ett tag. Det har inte funnits tid för så mycket annat än jobb och vardag. Visst har det lagats mat och tänkts att det här passar på bloggen.
Men det har fortfarande varit hyfsat mörka tider ute. Så fotograferingen har varit svår att få till. Nu går vi ju raskt mot ljusare tider, så den biten blir snart avsevärt mycket smidigare.
Förra helgen lagade jag till exempel en god ramen. Det goda var i såsen, som bestod av sichuanpeppar, jordnöt, lime med mer. Jättegott.
Till nästa år SKA jag skaffa ett bra ljusstativ.
För två veckor sedan hade vi alla covid här hemma, och då var det inte heller mycket matplanering som hanns med. Inte för att jag var så sjuk. Mest trött.
Detta sushirecept med banan gör sig mycket bra både på brunchbordet och som fredagsmellis. Testa! Tar 1 minut att göra.
Du vet väl att du kan gilla och följa vegohimlen på Insta och Facebook ?
Sushireceptet med banan och choklad – du behöver
(en rulle = 6-8 bitar)
1 stor banan
3 msk hasselnötsspread tex den här eller den här
1 Tortillabröd
Lite riven kokos att toppa med ( jag glömde det den här gången tyvärr)
Sushirecept med banan och choklad – steg för steg
- bred ut nutella på ett tortillbröd
- Skala bananen och lägg på brödet mot ena kanten
- Rulla ihop
- Skär i bitar och sprinkla eventuellt över kokosflingor
- Servera
Hoppas att mitt sushirecept var inspirerande. Klicka på länken för recept på fler godsaker.
Ta hand om er!