stuva på veganskt vis med hjälp av havremjölk

stuvad savoykål veganskt visa

Lär dig stuva på vegansk vis. Detta recept kan du använda till de flesta grönsaksstuvningar, eller varför inte makaroner. Men med lite olika mängd havregrädde såklart.  Jag har en speciell relation till savoykål. Jag älskar det. Mina favoriter är att strimla i grytor eller just stuva dem. När jag tänker efter, så har jag jag nog en speciell relation till kål överlag. Kan det kanske vara mina tjeckiska gener som spökar. Jag tror nog faktiskt det.

Solen skiner och fåglarna kvittrar. Det är svårt att inte känna lycka och tillförsikt. Allt kommer att bli bra, allt har en mening. Det gäller att se möjligheterna i just din nya situation. Det är såklart svårt att se när man är mitt uppe i något negativt eller sorgligt. Kan du påverka din situation på ett positivt sätt? I så fall gör det. Kan du inte påverka din situation? I så fall, acceptera den och skapa ett nytt nuläge som du utgår ifrån med en ny livsstrategi.

Ett annat tips i dessa coronatider, är att hitta saker som får dig att koppla av helt. Några tips är att umgås med barn, lägga pussel eller lösa korsord. Mina favoriter är att laga mat (obviously :)), träna eller läsa.

Jag och min 11-åring har hittat en ny gemensam och supernördig hobby som vi pysslar med. Geocatching. Han fullkomligen älskar det. Jag tycker också att det är väldigt roligt. Lite som att upptäcka en ny parallell värld som pågår. Du kan läsa mer om det här  

Du vet väl att Vegohimlen finns på Instagram här och Facebook här!

stuvad savoykål veganskt visa

Stuvad savoykål – du behöver:

Savoykålshuvud

5 dl havregrädde

1 knivsudd mald muskotnöt

1/2 tsk salt

1/2 tsk socker

1 msk vetemjöl

1 näve nötter som du gillar

Stuvad savoykål

 

Stuva på veganskt vis – steg för steg:

  1. Blada av savoykålen
  2. Lägg i en stor gryta tillsammans med havregrädden och kryddorna.
  3. Försök putta ned savoykålen under grädden. På med lock och låt koka upp på mycket svag värme. 
  4. Titta till regelbundet och se till så att savoykålen ligger under grädden. I med kryddorna.
  5. Efter ca 25 minuter har savoykålen mjuknat ordentligt. 
  6. Red av stuvningen genom att ta 3-4 matskedar grädde från stuvningen och blanda med mjöl. Skaka gärna ihop det i en burk så att det blir helt jämt. Tillsaätt i grytan igen och låt koka i ytterligare 1 minut.
  7. Smaka av med salt och strö på nötter innan servering.

Stuvad savoykål

Gilade du att stuva på veganskt vis, så kommer du nog att gilla dessa veganska och vegetariska recept:

Stuvad grönkål med mandel

Nyttig spenatsoppa med avocado och nötter

Vegansk röra med valnötter

Vegansk kålpudding

Grillad spetskål med valnötter (LACTO-OVO)

Ta hand om er alla plantälskare – och glöm inte att sjunga färdigt hela blinka lilla stjärna när ni tvättar händerna!!

/K

 

Lämna ett svar