Rostade grönsaker i ugn är alltid rätt. Passar smakmässigt till det mesta och ser vackert ut. Jag brukar sedan arbeta med olika goda toppings och såser för att förgylla det annars lite slätstrukna tillbehöret.
Ett tips är att testa denna goda gräslöksdressing på. Normalt brukar jag nöja mig med den olivolja som ringlas över, men nu har jag hittat en helt ny smakfavorit.
Pjuh i dag är jag rätt trött i kroppen. I morse var jag och sprang på gymmet i 5-6 km. Sedan har jag varit runt på stan i ett par timmar. Det känns i benen nu kan jag säga.
Ska bli riktigt skönt att vila lite innan middagen. En ganska vanlig söndagsmiddag hemma hos oss är färska vårrullar. Det är lite som tacos, att vi sitter och fylle roch rullar dem allt eftersom vi äter. Jag överdoserar såsen som vanligt.
Om du är nyfiken på en variant vi brukar göra, så har du det här.
Du vet väl att du kan både kan gilla och följa Vegohimlen på Facebook och på Instagram.
Rostade grönsaker i ugn – du behöver:
4 personer
700 g potatis
2 morötter ( skuren i större slantar)
1/2 blomkålshuvud
4 msk olivolja
1 krm salt
100 g hasselnötter ( lätt krossade)
1 rödlök finhackad
Gräslöksdressing
1/2 kruka färsk gräslök, finhackad
2 msk olivolja
1 msk färsk citronsaft
1 tsk lönnsirap eller honung
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Rostade grönsaker i ugn – steg för steg:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Koka potatisen i 20 minuter och låt svalna något
- Skölj potatisen och klyfta den
- Skär blomkålen i tunna bitar
- Skär moroten i större slantar
- Blanda ihop allt på en plåt med olja, salt och peppar
- Rosta i ugnne i ca 45 minuter. Ta ut och rör om efter halva tiden och sprinkla då över hasselnötterna och rödlöken.
Gräslöksdressing
-
Blanda / mixa ihop gräslök, olja, citronsaft, sirap, salt, peppar
- Häll på dressingen på de färdigrostade grönsakerna och blanda