Rostad pumpasoppa är sååå gott. Soppan har allt man kan kräva av en perfekt förrätt. Krämig, smakrik och färgstark. Jag brukar i alla fall servea den som förrätt. Säklart att den funkar som middag, men då ihop med en härlig surdegsmacka!
Jag använder butternutpumpa när jag gör pumpasoppa. Soppan är lättlagad och kräver få ingredienser.
En god soppa är underskattad. Så är det verkligen, och man minns det varje gång man faktiskt äter den.
Du vet väl att du kan gilla och följa Vegohimlen både på Instagram och på Facebook. Där delar jag mer vardaglig vegoinspiration.
Rostad pumpasoppa – detta behöver du:
Räcker till 2 stora eller 4 små portioner.
1 butternutpumpa av mellanstorlek
1 msk olivolja
2 dl vatten
en nypa salt
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta ( pressad)
2 Buljongtärningar vego
1/2 lime (saften)
1 1/2 dl havregrädde
4 dl kokt svart quinoa
Rostad pumpasoppa – steg-för-steg:
- Sätt ugnen på 225 grader
- Skär butternutpumpan i två delar på längden
- Pensla varje del med olja. På snittytan. Salta något
- Lägg dem med snittytan nedåt på ett bakplåtspapper, rosta i ca 40 minuter eller tills pumporna fått färg och bubblar något.
- Hacka lök och stek i en gryta, ihop med vitlök
- Häll på vatten, buljong och låt puttra i ca 10 minuter
- Gröp ur pumpaköttet och blanda i grytan. Blanda ihop och låt sjuda ytterligare någon minut.
- Blanda i grädden, och mixa sedan soppan slät.
- Blanda i lime och toppa med quinoa.
- Njut av rostad pumpasaoppa med lime och quinoa
Tycker du om mitt recept på rostad pumpasoppa, så ska du få ditt lystmäte precis här och nu, kika nedan!
Kom ihåg – soppa är alltid rätt.
Nyttig spenatsoppa med avocado och nötter
Enkel blomkålssoppa (lakto-ovo)
Ha en riktigt härlig vecka alla plantlovers / Vegohimlen