Bovetekakor med musli är både lättlagade och saftiga. Dessutom väldigt enkla att sno ihop om du har gäster på ingång men inget extravagant hemma i skåpen. Du kan med fördel förbereda Bovetekakorna i förväg och förvara i frysen. Sedan bara ta fram och grädda i ugnen när du får oväntat eller väntat besök. Jag älskar för övrigt att baka med bovetemjöl.
Bovetemjöl är en ört med egenskaper som gör det optimalt att baka med. Dessutom är bovetemjöl helt glutenfritt.
Glöm i inte att Gilla och följa Vegohimlen på Facebook och instagram . då får du våra recept och tips direkt i dina flöden!
Du behöver följande för att baka Vegohimlens Bovetekakor med musli
200 gram smör
3 dl Bovetemjöl
2 dl Strösocker
6 dl av din favoritmusli, gärna med bär eller annan torkad frukt i.
1 tesked bakpulver
1 tesked salt
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda ihop alla ingredienser, rulla ca 25-30 bollar och lägg på bakplåtspapper en bit ifrån varandra. Tryck ned varje kaka något med en gaffel.
Grädda i ugnen i 10-12 minuter.
Vill du ha fler recept på sötsaker, klicka här!
Såja, nu har du goda kakor att bjussa på hemma i skafferiet / Vegohimlen