Krämig vegansk morotssoppa innehåller en rad olika smakbrytningar i en och samma sked (tugga?). Denna morotssoppa innehåller smaker som ingefära, lime och jordnötssmör. Du måste testa!
Jordnötssmöret är den veganska hemligheten (guldgruvan) i detta recept. Smakmässigt och konsistensmässigt gör jordnötssmöret succé. Gifter sig så fint med limen gör den också.
Jag bakade att väldigt gott bröd till detta, med banan, bovete och hasselnötter. Det kommer i ett annat inlägg. Älskar färgen. Den påminner om när jag gör soppa på butternutpumpa med brynt lök. En soppa som för övrigt är helt brutalt god, och som snart kommer i säsong.
Hoppas att ni har haft en helt fantastisk helg. Själv har jag gått och skaffat mig en el – ”kickbike” som har testats vilt under helgen. En väldigt rolig leksak. Men även en miljövänlig följeslagare. jag är mycket nöjd med mitt köp. I morgon ska den testas i skarpt läge på väg till jobbet.
Du glömmer väl inte att följa Vegohimlen på Instagram och på Facebook ? Vi ses där.
Krämig vegansk morotssoppa – detta behöver du:
200 g potatis
700 g morötter
1 stor gul lök
2 msk olivolja
1 liter vatten
2 grönsaks buljongtärningar
30 g färsk ingefära
1/2 dl jordnötssmör
1/2 lime ( saften)
salt och cayennepepper
Krämig vegansk morotssoppa – steg för steg:
- Skala och skär morötter och potatis i bitar. Stek löken i oljan tills den blir mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt morötter och potatis. Stek någon minut. Häll i hälften av vattnet och smula i buljongtärningarna Lät soppan småkoka under lock i ca 25 minuter.
- Riv ingefäran grovt och pressa ur saften i soppan.
- Tillsätt jordnötssmöret.
- Mixa soppan med stavmixer eller motsvarande.
- Späd med resten av vattnet och smaka av med limesaft, salt och cayennepeppar.
Gillade du mitt recept på krämig vegansk soppa, så kika här för mer sopp – inspiration!!
Önskar er all lycka och en fin vecka / K