Kladdig chokladkaka med popcorn som marinerats i kardemumma. En ljuvligt kladdkakedröm, som är fylld med Popcorn som marinerats i en härlig blandning av Kardemumma och annat gott. Fika till helgen vettja!
Jag gjorde den här förra helgen till en födelsedag, och det bler riktigt uppskattat, och önskemål kom också att jag skulle lägga ut receptet på bloggen, vilket jag såklart kan göra.
Glöm inte att Gilla Vegohimlen på Facebook och instagram här
Så här gör du en härligt kladdig chokladkaka till fikastunden
Räcker till en springform av standardstorlek ca 8 portioner
Sätt ugnen på 200 grader
Smöra och bröa en springform med löstagbara kanter
Vispa ihop
2 1/2 dl Strösocker, eller byt ut en del mot Kokossocker.
2 ägg.
Blanda i:
1 dl mjöl
1 tesked vaniljsocker
3 matskedar kakao
1 kryddmått salt
Smält:
100 gram smör och 100 gram mörk Choklad och blanda i. Rör ihop till en fin smet.
Gör som följer:
Smält nu 25 gram smör och blanda med 2 matskedar sirap, 1/2 dl grädde/havregrädde och 1 matsked kardemumma. Blanda väl.med ca 3 dl popcorn. Spara 1 dl Popcorn till garneringen. Häll Popcorn blandningen i smeten.
Häll allt i formen, Grädda din Kladdiga Chokladkaka i mitten av ugnen i 15 minuter.
Lycka till och ha en riktigt mysig dag med dem du älskar.
Skulle du vilja ha tips på fler frestande sötsaker finns det här.
/ Vegohimlen