Kall rotfruktssallad med koriander och vitlök är ett perfekt tillbehör på sommaren, när allt annat är varmt. Plus att jag vet att ni är många där ute som älskar att grilla. Salladen, som man självklart kan äta varm om man gillar det mer, är marinerad i en härlig lime marinad. Älskar kall rotfruktssallad när den just kommer ut från kylen och marinaden har satt sig ordentligt.
Detta är också ett extremt lättlagat recept på framgång i köket. Superenkelt och supergott.
Vad har hänt sedan sist.. Jo, Sverige har haft födelsedag. Grattis du ljuvliga land. Den dagen var ledig, vilket ledde till att jag trodde att det var måndag i dag. Väldigt speciell känsla.
Jag kommer att åka iväg på härlig semester, men jag tror inte att ni kommer märka av det eftersom jag alltid tidsinställer inlägg ändå.
Följ mig på Instagram där jag delar min semester med er i mina stories. Följ mig också på Facebook för massa inspiration.
Detta behöver du för en kall rotfruktssallad:
Räcker till 2-3 personer
8 morötter
1 lila (blå?) sötpotatis
2 vitlöksklyftor (pressade)
1 tsk torkad timjan
2 msk olivolja
örtsalt efter tycke och smak.
1 liten finhackad rödlök
1 kruka koriander
Dressing:
2 msk limesaft
1 msk agavesirap eller honung
1 msk olivolja
1 msk vatten
örtsalt efter tycke och smak
Kall rotfruktssallad – så här gör du:
Sätt ugn på 220 grader
- Dela morötterna på mitten på längden. Är det stora morötter, så dela ännu en gång på längden.
- Skala och skär sötpotatisen i tärningar.
- Blanda olja med pressad vitlök, olja, timjan och salt
- Gnid in grönsakerna i oljeblandningen
- In i ugnen i ca 30 minuter
- Blanda dressingen.
- Blanda dressing och rotfrukter och låt kallna
- Hacka koriander och rödlök och blanda i precis innan servering.
- Servera som tillbehör eller en del av en buffé
Härliga färger, varför inte bjuda dina nära och kära på en kall rotfruktssallad redan i helgen. Ett tips, om du vill göra din sallad lite matigare, koka quinoa och blanda i. Det gör jag väldigt ofta
Gillade du Vegohimlens snarriga recept på kall rotfruktssallad, då kommer du älska min kategori för vegansk mat.
Ha en fantastisk sommarhelg!!
Kram/Vegohimlen-Kamilla