Enkel vegetarisk vardagsmat står högt upp på listan för många. Denna rätt är dessutom vegansk, alltså helt plantbaserad samt även glutenfri. Alltså du är i princip helgarderad om du ska bjuda på middag.
Jag älskar smakbrytningen mellan syrlig lime och krämig mjuk avocado. För att inte tala om den härliga färgen som blir när du blandar ned peston i pastan.
För mer vego inspo finns jag både på Instagram och på Facebook, Följ mig gärna där!
Detta behöver du för att göra en enkel vegetarisk vardagsmat:
Räcker till ca 4 personer
ca 150 g champinjoner, portabella eller annan svampsort du gillar.
olja till stekningen
Pasta efter eget behov och kost hållning.
Tex zucchinipasta eller glutenfri spaghetti, kanske bönpasta.
Avocado och spenat pesto:
1 avocado, skalad och urkärnad
300 g babyspenat
1 msk mandlar
2 vitlöksklyftor
1/2 lime, saften
1/2 tsk havssalt
chili flakes efter tycke och smak
1-2 tsk agavesirap eller lönnsirap
Så här gör du enkel vegetarisk vardagsmat:
- Häll olivoljan i en stekpanna, ansa svamp och stek tills vattnet dunstat bort och de ha blivit lite gyllenbruna.Salta gärna lite. Ställ undan pannan.
- Lägg avocado, spenat, mandlar, sirap, vitlök, limesaft, salt och chiliflakes i en mixer. Mixa i 2-3 minuter. Skrapa kanterna då och då vid behov. Addera en matsked vatten i taget om det går trögt att mixa. Konsistensen ska vara krämig och fin.
- Gör i ordning pastan efter instruktioner utifrån 4 personer.
Montering:
Blanda i peston i den färdiga pastan. Rör om.
Lägg upp på fat, och toppa med svamp och lite havssalt.
Hoppas att du gillade detta recept.
Vill du ha med vegetarisk matinspiration, så finns det här.
Är du vegan, så lagar jag mycket veganskt, och även härliga raw food recept.
Jag håller även på att utarbeta på en ny kategori som heter glutenfritt.
Ha en ljuvlig vecka / Kamilla