vegetarisk salsa verde passar till allt

vegetarisk salsa verde

Vegetarisk salsa verde är en helt fantastisk sås som passar till typ….allt. Den är synnerligen perfekt till grillat och till olika typer av grönsaksbiffar. Salsa verde gör sig även fantastiskt som dressing till sallad eller att doppa bitar av vitlöksrostat bröd i som en förrätt.

Dessa parmesanrostade morötter med jordnötter blir ljuvliga med vegetarisk salsa verde.

Smaken är en riktig symfoni av örtagård, och färgen helt fantastico. Välj om du vill mixa slät eller behålla lite textur i såsen. Ett riktigt vackert inslag på buffét bordet.

Många länder har sin variant på salsa verde och många av dem innehåller ansjovis i grundreceptet.

Min vegetariska variant är jättegod och den smakrika gurkan i receptet ersätter den intensiva sältan som ansjovisen ger på ett förträffligt sätt.

 

Gilla och följ Vegohimlen på Facebook och på Instagram

vegetarisk salsa verde

Detta behöver du för att göra vegetarisk salsa verde:

1 näve basilika

1 näve gräslök

2 nävar persilja

1 näve mynta

6 st cornichoner ( små gurkor)

1 stor vitlöksklyfta

1/2 msk diljonsenap

1 msk kapris

1,5 dl olivolja

1 msk vinäger

salt efter behag

 

vegetarisk salsa verde

Så här gör du vegohimlens vegetariska salsa verde:

Lägg alla ingredienser utom salt i en mixer eller matberedare

mixa ihop lätt för en grovmalen textur eller mixa den krämig.

Smaka av med salt eller örtsalt

vegetarisk salsa verde

Tänk att få gå en liten runda i sin egna lilla örta-trädgård. Jag när nog ändå en liten dröm om att få vara i alla fall 50 % självförsörjande på grödor. Jag är inte alls duktig på att odla, men om jag gav mig tusan på att det skulle bli bra, så skulle jag se det som ett projekt som inte får misslyckas.

Jaja, dessa planer ligger en bit in i framtiden.

Vill ni ha tips på fler härliga tillbehör och röror?

Önskar er en riktigt trevlig vecka!!

/ Kamilla

 

 

Lämna ett svar