vegetarisk fried rice med grönsaker

vegetarisk fried rice

Vegetarisk fried rice, snyggt, gott och snabbt. En blandning av enkla och fina smaker med knaperstekt, marinerad tofu. Det bästa alternativet är när du får ris över från dagen innan, så att det har hunnit kallana. Inte endast för att det går snabbare, men även för att undvika att slänga mat. Alltså undvik matsvinn!

Jag brukar tänka tvärtom. Jag kokar hellre extra mycket ris med tanken att det ska bli en måltid till inom några dagar. Vegetarisk fried rice kan göras i många varianter, men denna är en favo. Veganskt och glutenfritt! Glad kropp – glad själ!

 

vegetarisk fried rice

För att ta del av mer inspiration, följ mig på Instagram och gilla på Facebook. Vi ses! 

kamila engström

Vegetarisk fried rice med grönsaker:

4 personer

ojla till stekning

2 pressade vitlöksklyftor

8 dl kokt ris ( blir ca 4 dl okokt)

400g marinerad tofu skuren i tärningar

5 salladslökar (går bra med gul eller purjolök också)

2 tomater tärnade

1/2 blomkål, delad i buketter

2 morötter

2 msk sesamolja

1 msk riven färsk ingefära

1 msk hoisin sås

2 msk sake ( risvin ) valfritt

2 msk japansk soya

2 dl gröna ärtor

 

Så här gör du vegetarisk fried rice med grönsaker:

  1. Börja med att koka ris och låt det bli svalt. Eller ta mitt tips och koka extra när du väl kokar.
  2. Stek tofun så att den får fin färg, lägg åt sidan.
  3. Finhacka salladslök, tärna morötter, Stek ihop med blomkål. Tillsätt ingefära, vitlök, soya, hoisin sås, sake och sesemolja. Låt koka ihop försiktigt.
  4. Tillsätt tomater och sedan ris och ärtor.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera direkt, gärna ihop med soya och sweet chili.

vegetarisk fried rice

Jag tror att fried rice med grönsaker skulle smaka helt glorious med broccoli i. Det ska jag allt testa nästa gång. Mina bilder på vegetarisk fried rice ser ljusare ut på bilderna än vad den faktiskt blev. Så kan det gå ibland.

vegetarisk fried rice

Ett litet serveringstips för vegetarisk fried rice är att först ”trycka” in rätten i en skål som är lätt insmord i tex kokosolja. Sedan vänder du den upp och ned på den tallrik du vill servera på!

Vegetarisk fried rice är en snabblagad rätt som passar sig perfekt till vardagsmiddagar. Gillar du mat som går snabbt att tillreda, så kika i min kategori för lättlagat! och även vegansk mat.

Med önskan om en fantastisk vecka!!

Vegohimlen

 

 

Lämna ett svar