vegetarisk festmat med Tofu tikka masala

vegetarisk festmat

Recept på vegetarisk festmat finns det gott om. Jag har lagat en riktigt god och krämig (helt vegansk dessutom) Tofu tikka masala. Hemligheten här är en cashewnötkräm, som maxar både smak och konsistens. Snabbt går det också. SÅ HIMLA GOD!

I min blogg finns numer en hel del goda grytor, men den här är nog en av top 5 favoriterna.

Nu börjar säsongen för långa och härliga höstpromenader. Det njuter vi verkligen av. Jag börjar även bygga upp ett åka-till-fjällen-sug. Det brukar komma vid den här tiden på året ungefär.

Nästa vecka börjar gymträningen för mig efter en välbehövlig sommarpaus. Ridsäsongen har redan börjat, eller rättare sagt den slutade aldrig. Jag red ju faktiskt under sommaren. Men jag har nu bytt riddag från onsdagar till måndagar, och en annan instruktör. Det är alltid spännande tycker jag. Lite avancemang och utmaningar helt enelt.

I dag shoppade jag nya shortchaps. Det tog mig ganska lång tid att hitta rätt storlek och passform i butiken. Mitt sällskap var sådääär nöjd 🙂

Du vet väl att du kan gilla och följa Vegohimlen både på Instagram @vegohimlens och på Facebook ? Hoppas vi ses där!

vegetarisk festmat

Vegetarisk festmat – Tofu tikka masala

(4 personer)

3 dl cashewnötter

3 dl mandelmjölk

2 msk olja till stekning

1 gul lök tärnad

1 vitlöksklyfta finhackad

1 msk spiskummin

1 tsk gurkmeja

1 msk ingefära

salt / peppar efter smak

1 msk chilipulver

1 msk kanel

1 msk torkad koriander

500 g krossade tomater

1 paket fast tofu

vegetarisk festmat tikka tofu

Tofu tikka masala – steg för steg:

  1. Mixa ihop cashewnötter och mandlmjölk – ställ åt sidan.
  2. Stek lök och vitlök
  3. Tillsätt samtliga kryddor och stek lite till
  4. Häll på krossade tomater och låt puttra ihop
  5. Blanda ned cashewkrämen och rör om
  6. Skär tofu i tärningar och tilssätt. Blanda om försiktigt
  7. Servera med kokt ris

vegansk festmat vego matblogg

 

Hoppas att du blev inspirerad av receptet på min vegetariska festmåltid i form av Tofu tikka masala!

Här kommer fler härliga recept på grytor till er!

Marockansk kikärtsgryta med saffransris

Härlig vegansk gryta med blomkål

Krämig tofugryta med grönsaker

Gryta på kikärtsfärs med mandel och morot

Härlig chili med choklad och grönkål

Allt gott till er, och hjärligt välkommen tillbaka till min vegetariska matblogg! /K

2 svar till “vegetarisk festmat med Tofu tikka masala“

  1. Hej, när ska cashewnötter och mandelmjölken tillsättas?

  2. Hej!

    Tack för din fråga. Den ska ned innan tofun, alltså ganska sent i processen.

    Berätta gärna vad du tyckte, och lycka till!

    Kram / Kamilla

Lämna ett svar