Veganska kakor med Ingefära och Hampafrön

veganska kakor

Veganska kakor med ingefära blir extra läckra med skalade Hampafrön på toppen. Dessa veganska kakor innehåller rikligt med Fosfor som ger energibalans och bättrar på blodets fettbalans. Det gör att kakorna även är en källa till protein. Just dessa kryddiga vegankakor innehåller även ingefära och Kanel som gör vem som helst lycklig❤

veganska kakor

 Du vet väl att Vegohimlen finns att följa på instagram och på Facebook?

 
 

För 15 st veganska kakor

🍩

 
Ugn på 200 grader
 
mjölkfritt smör/ vanligt om du äter animaliska produkter
 
1 Matsked Vaniljsocker
 
1dl Rörsocker eko.
 
1/2 Uppvispat ägg
 
1 Tesked malen kanel
 
1 Tesked malen ingefära
 
1/2 Kryddmått bakpulver
 
5 Matskedar Soyamjöl
———————————————————–

Topping: 1 Matsked skalade hackade Hampafrön.

 

 

 

Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker. Vispa upp ägget, spara den andra halvan i frysen till pensling exempelvis. Blanda i allt annat och rulla små bollar med hjälp av två teskedar.
 
Lägg Kryddkakorna på Bakplåtspapper med gott mellanrum mellan, då kryddkakorna flyter ut vid gräddning. Platta till med gaffel något och toppa med Hampafrön.
 

SKJUTS in i ugnen i ca 10 minuter

veganska kakor
Toppa dina Kryddkakor med Hampafrön

 

veganska kakor
Avstånd mellan Kryddkakorna

 

 

veganska kakor
Lycka till / Vegohimlen ❤
 

Vill du ha fler recept på sötsaker, så finns det här

Vill du ha fler helt veganska recept, så finns det att väja på här

 
 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar