veganska förrätter – godaste smördegspajerna

veganska förrätter

Veganska förrätter är något som förekommer mer och mer frekvent när jag bjuder på mat. En stor anledning är att jag älskar att se människors reaktioner när de får höra att det de nyss åt och mmmm-ade ljudligt åt – är helt och hållet veganskt. Helt fritt från animaliska produkter.

Många jag känner har någon slags naturlig spärr när de hör ordet veganskt. Det är laddat på något sätt, och de får en inre bild av ett torrt salladsblad med en klyfta tomat till. Att maten skulle vara osmaklig. Det handlar bara om okunskap. Men något som är positivt, är att de flesta är väldigt nyfikna.

Jag finns på Facebook och Instagram, följ mig gärna där.

veganska förrätter

Här kan du kika på alla mina förrätter

 

Till dessa ljuvliga veganska förrätter behöver du:

smördegsplattor – de flesta är helt veganska. Se baksidan

100 g spenat

ca 10 st finhackade kastanjechampinjoner eller vanliga champinjoner. Jag älskar det först nämnda.

3 msk  brynt scharlottenlöks fond eller vanlig vegetarisk.

2 vitlöksklyftor

1/2 gul lök

1 päron finhackat

2 teskedar citronsaft

1 msk vatten eller madelmjölk

1 dl valnötter lätt krossade.

veganost

agavesirap till toppping

Mjölkfritt smör till stekning

veganska förrätter

Så här gör du denna ljuvliga veganska förrätten:

  1. Ta fram smördegen och låt dem tina om de är frysta. De ska vara hyfsat kvadratiska. Dela dem så som du vill ha dem när de börjar tina.
  2. Hacka lök, vitlök och skär svampen i skivor. Stek med mjölkfritt margarin.
  3. Addera fond, päronhack och vatten / mandelmjölk
  4. Låt puttra ihop på låg värme.
  5. Lägg i spenaten och citronsaft och rör om i någon minut.
  6. lägg i valnötterna och ställ undan pannan från värmen.
  7. Vik upp kanterna på smördegskvadraterna som skydd för fyllningen. Se bilden ovan.
  8. Fördela fyllningen i smördegsformerna.
  9. Toppa med lite veganost du gillar. 
  10. In i ugnen i ca 12 minuter, tills bakelserna samt ost fått fin färg.
  11. Toppa med lite agave och servera.

 

veganska förrätter

Vill du ha lite inspo till sötsaker och efterrätter, så hittar du det här.

Allt gott till er/ Kamilla

Lämna ett svar