vegansk smulpaj med hallon och valnötter

vegansk smulpaj

Vegansk smulpaj med hallon, blåbär, kokos och valnötter, är en återkommande sommarfavorit. Smulpajer hör sommaren till och jag brukar inte direkt snåla på dem. Under säsong gör jag en till efterrätt nästan dagligen.

Just nu har inte säsongen kommit igång riktigt än, men jag bara älskar smulpaj med fluffig vaniljsås, och vill jag ha en vegansk smulpaj med hallon och blåbär, så ska jag ha en vegansk smulpaj med hallon och blåbär. Frågor på det?

Den här himmelska smulpajen är bakad med kokossocker och valnötter, vilket ger den en härlig kanderad smak som gör sig helt perfekt ihop med bären och vaniljsåsen. Oh  lala var ordet!!

 

Tycker du om mina recept, så följ mig på Instagram och på Facebook!

vegansk smulpaj

Recept på vegansk smulpaj med hallon och valnötter:

2.5 dl hallon och blåbär blandat. Färska eller frysta.

1 msk potatismjöl.

1/2 dl kokossocker

Smuldeg:

150 g mjölkfritt smör

1/2 dl kokossocker 

1 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1 dl krossade valnötter

1 dl kokosflingor

1 tsk vaniljsocker

1 krm kardemumma

1 krm kanel

1 krm salt

vegansk smulpaj

Så här gör du vegansk smulpaj:

Sätt ugnen på 200 grader

  1. Låt smöret bli rumstempererat, och bland sedan ihop alla ingredienser till själva smuldegen. Låt degen vila i kylen i ca 20 minuter.
  2. Blanda bären med 1/2 dl kokossocker och 1 matsked potatismjöl. Häll sedan bären i botten på en pajform. tillagningstiden spelar inte så stor roll om e är frysta eller färska. Men är de frysta, så är det extra viktigt med potatismjöl annars blir den rinnig.
  3. Dekorera med lite valnötter
  4. In i ugnen i ca 20 minuter och tills pajen har antagit en gyllne nyans. 
  5. Servera med vaniljsås. Jag kör en växtbaserad som är helt outstanding.

vegansk smulpaj

Ni bara måste prova detta recept på vegansk smulpaj. Den är ljuvlig och 100% plantbaserad.

 

vegansk smulpaj

Gillade du mitt recept på vegansk smulpaj, så kika gärna in i min kategori för efterrätter!

Ha en fantastisk dag  och kväll!!

 

 

Kommentera