Vegansk förrätt med sötpotatis och vitlök

vegansk förrätt

Vegansk förrätt med sötpotatis, svamp, brynt lök och tomat som osar av ljuvlig vitlök är en av helgens kulinariska höjdpunkter. I alla sin enkelhet är denna rätt väldigt smakrik och blir alltid lika uppskattad i alla middags sammanhang. Rätten är såväl glutenfri som vegansk. Även du som är laktosintolerant kan med trygghet smaska i dig denna förrätt. Jag älskar förrätter överlag.

Jag lurar lite på om den här rätten skulle höjas ännu lite med lite färsk koriander. Får testa nästa gång. Vad tror ni ?

Varsågoda, en helt plantbaserad förrätt till er!

 

Du vet väl att vegohimlen finns på Facebook och Instagram?

Följ mig gärna där!

vegansk förrätt

Ingredienser till vegansk förrätt med sötpotatis:

Räcker till ca 4 personer

1 stor sötpotatis

1/2 ask körsbärstomater

olivolja till pensling

100 g champinjoner

2 pressade vitlöksklyftor

1/2 scharlottenlök

1 msk vatten

1 msk grönsaksfond, jag älskar den med brynt scharlottenlök

1 näve bladpersilja

örtsalt

vegansk förrätt

Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skär sötpotatisen i ca 1 cm tjocka skivor
  3. blanda vitlök med olja och lite örtsalt
  4. Pensla sötpotatisskivorna med lite av blandningen, spara ungefär hälften
  5. In i ugnen tills skivorna är mjuka, det tar ca 30 minuter beroende på ugn
  6. Medan sötpotatisen är i ugnen, skiva svamp och scharlottenlök och stek ihop med resten av vitlökshacket och fonden tills svampen är urvattnad och fått lite stekyta. Tillsätt 1 msk vatten och låt koka ihop.
  7. När sötpotatisen är färdig, lägg på lite av svampröran på varje skiva, och låt gratinera i ugnen i 10 minuter.
  8. Servera med persilja.

vegansk förrätt

Gillade du denna veganska förrätt?

Vill du ha fler tips på härliga förrätter?

Här finns mer inspiration till vegansk mat.

2 svar till “Vegansk förrätt med sötpotatis och vitlök“

  1. gott det ser ut

Kommentera