vegansk festmat är fantastiskt god

vegansk festmat

Vegansk festmat, brukar i alla fall hemma hos mig bestå av tre rätter. Den här förrätten med bakad sötpotatis, som toppas av en mild och krämig röra med massa gott i. Jag jobbar mycket med kapris i de fall då matens smak är kombinerad för att passa smaken av skaldjur. Det funkar hur bra som helst, och mitt recept nedan är ett fantastiskt exempel.

Jag har förresten fastnat för en ny träningsform, nämligen fenomenet ”långpass”. Man tränar uthållighet i 75-90 minuter, gärna i intervaller. Den här helgen körde jag två sådana. En på cross-trainer, och en på cykel. Jag gillar när svetten bara forsar, och man får små vilostunder mellan intervaller och uppförsbackar. Jag tömmer ut all energi som finns i kroppen mot slutet, och sedan belöning med vila. Det sker något med känslan av uppskattning av det lilla i livet.

Livet måste inte vara komplicerat, utan lyckan finns i de simplaste ting. Jag får även en förstärkt övertygelse om att kroppen är till för rörelse, och inte för stillasittande i bil eller soffa. För mig blir det så påtagligt.

Att sedan endast ge sin kropp vegansk mat, ger en förstärkt känsla av lycka. Plantbaserad kärlek som jag kallar det.  Testa att laga denna goda veganska festmat.

Gilla vegohimlen på Facebook eller på Insta där jag heter Vegohimlens. 

vegansk festmat
Smakerna bara älskar varandra, riktigt grym vegansk festmat!!

 

Detta behöver du för att göra vegansk festmat:

Räcker till 4 personer 

4 st sötpotatisar beroende på storlek. Tänker att 1-2 halvor är en förrätt.

2 msk olivolja avsedd för uppvärmning, varmpressad.

Topping:

2 dl havrefraiche

1 liten tärnad rödlök

2 msk sweet chilisås

3 msk kapris

1/2 kruka hackad dill

1/2 kruka hackad persilja

1 mosad avocado (mogen)

örtsalt 

1 msk limesaft

1 tsk agavesirap ( kan uteslutas om man inte vill addera sött alls)

vegansk festmat

vegansk festmat

 

Recept på vegansk festmat:

  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Halvera sötpotatisarna och gnid in dem med olivolja och örtsalt.
  3. In med dem i ugnen och gör något helt annat i ca 1,5 timme, Jag gick och tränade. Men gör det inte om ingen annan är hemma.
  4. Blanda ihop toppingen.
  5. När du tar ut potatisen ur ugnen, Låt dem svalna något och stick lite med en tesked i dem och öppna upp lite.
  6. Lägg på toppingen och servera p ett stort fat eller direkt från plåten.
  7. Njut av vegansk festmat!

 

vegansk festmat

Gillade du detta recept på vegansk festmat ?

Kika då in hela min förrätts samling!

Massa plant-kärlek från Vegohimlen!

 

Ett svar på “vegansk festmat är fantastiskt god“

  1. Tora skriver:

    Men ååååh. Mumma 🍆🍐🍏🍈

Kommentera