Spenat och kronärtskocksdipp – varm

spenat och kronärtskocksdipp

Spenat och kronärtskocksdipp kan vara en av de godaste förrätterna som finns. På riktigt. Det är alltså en varm, ostig dipp, som du serverar ihop med bröd eller tortillachips som man lägger denna gudomliga varma röra på. Dippen innehåller Spenat, Kronärtskocka, ost och kryddor. Måste göras, ätas och göras igen.

Glöm inte att vegohimlen finns på Facebook och Instagram

spenat och kronärtskocksdipp

Så här gör du varm spenat och kronärtskocksdipp:

1 paket frusen spenat, spelar mindre roll om den är hackad eller stuvad. Färsk går också bra såklart. 
2 burkar med kronärtskockshjärtan/bottnar
2 pressade Vitlöksklyftor
100 gram Philadelphiaost
2 dl Creme fraiche
200 gram Mozarellaost riven
50 gram Parmesaost riven

spenat och kronärtskocksdipp

Så här gör du:

Sätt på ugnen på 175 grader

Tina spenaten om fryst, krama ut och torka torr.
Grovhacka kronärtskockor
Blanda Spenat med Kronärtskockor och Vitlök.
Lägg i Philadelphia och Creme Fraiche och 3/4 av Mozarella. Blanda.
Krydda med Havssalt och Svartpeppar
Ner med blandningen i en ugnssäker form.
Strö på resten av Mozarella och Parmesanosten.
SKJUTS in i ugnen i 30 minuter.

Höj temperaturen till 225 grader och kör i 5 minuter så att dippen får färg.

spenat och kronärtskocksdipp

Gå gärna in här och bli inspirerad av alla läcka vegorecept här!

Sjukt gott / Vegohimlen

Lämna ett svar