raw morotskaka med valnötter och citron

raw morotskaka

Raw morotskaka är en slags cheesecake-inspirerad, krämig och smakrik efterrätt, eller fika. Lär dig göra cashewkräm – och du kommer aldrig vilja baka eller stoppa i dig något med mejerier igen. 

Är du ett morotskake-fan, så kommer du älska detta. Jag brukar ta en bit efter middagen om jag är sugen på något sött. Numer också efter lunch, eftersom jag jobbar hemifrån mestadels. Men tur är väl då, att denna härliga raw morotskaka även är nyttig.

Jag kan ändå verkligen hitta en mysfaktor med att få vara hemma och uggla mer än vanligt. Det finns något rofyllt med det. Det passar jag verkligen på att njuta av. 

Du vet väl att du kan följa Vegohimlen på Instagram här, och på Facebook här!

raw morotskaka

Raw cheesecake med valnötter och citron:

Morotskakan:

5 dl riven morot ( 3-4 st stora morötter)

3 dl valnötter

2,5 dl Medajool dadlar (urkärnade)

2,5 dl riven kokos

1 matsked malen kanel

1/2 tsk malen ingefära

1/4 tsk malen muskot

en gnutta salt

Cashewkräm (frosting)

2,5 dl naturella cashewnötter

1/2 dl vatten

3 msk lönnsirap

1 matsked vaniljextrakt

Saft från 1/2 citron

En gnutta salt

0,75 dl kokosolja (smält)

Valnötter och extra kanel till garnering

raw morotskaka

raw morotskaka

Raw cheesecake – steg för steg:

Om du inte har en grym mixer, blötlägg cashewnötterna i ca 5 timmar innan

1, Klä en form som är ca 20×20 cm med bakplåtspapper. Låt kanterna hänga över.

2. Mixa valnötter och dadlar i en matberedare. Smeten ska hålla ihop när du trycker den mellan tumme och pekfinger.

3. Lägg i riven morot, riven kokos, kryddor och salt. Mixa till en jämn smet.

4. Pressa ned smeten till en kaka i bakplåtspappret, och lägg det i frysen medan du gör cashewkrämen.

Frosting:

  1. För att göra frostingen, lägg cashewnötter, vatten, lönnsirap, salt och citronsaft i en mixer. Mixa till smeten är helt jämn och fin. Tillsätt kokosolja och mixa tills allt är jämt igen.
  2. Häll över den nedkylda kakan och bred ut. Täck med plast och låt kylas ned i frys i ca 2 timmar.
  3. När du är redo att servera, ta ut kakan och ta bort bakplåtspappret. Toppa med mald kanel och valnötter. Låt stå i 10 minute rinnan servering.
  4. Skär kakan i rutor med ev vass kniv. Om morotskakankakan är väldigt djupfryst, låt den tina i ytterligare 15 minuter.

raw morotskaka

 

Om ni gillar raw morotskaka, så spana in detta recept på raw key lime pie. Eller varför inte gå in i min kategori för raw som du hittar här.

Ta hand om er allihop / K

 
 

Lämna ett svar