öppen lasagne med kantareller och grönkål

öppen lasagne med kantareller

Öppen lasagne med kantareller, grön eller svartkål och massor av valnötter. Verkligen en rätt som passar både vardag och fest. Vacker och extremt god är den här pastarätten. Jag älskar den. Lite sloppy fast det blir vackert liksom.

Denna gång använde jag faktiskt svartkål, men grönkål passar precis lika bra till detta recept på öppen lasagne med kantareller, aubergine och annat gott. Måste testas!

Hoppas att ni alla mår bra och håller er friska. Själv mår jag bra, men känner mig lite frusen. Njuter för fullt av långa höstpormenader och av att läsa böcker med tända ljus. Likaså av all härlig höstskörd som nu bjuds i våra butiker. Riktig grönsaksfest!

 

Du vet väl att du kan följa och gilla Vegohimlen på Facebook och Instagram  för mer inspiration?

öppen lasagne med kantareller

Öppen lasagne med kantareller och svartkål – detta behöver du:

1 stor aubergine skivad

1 tsk salt

200 g färsk svartkål eller grönkål

1 vitlöksklyfta

250 g vegansk havrefraiche eller vanlig kvarg

300 g färska lasagneplattor

100 g färska kantareller

2 msk mjölkfrit smör eller det du brukar använda

1 dl hasselnötter plus lite till garnering

örtsalt

Svartpeppar

2 msk matolja till stekning

 

öppen lasagne med kantareller

Öppen lasagne med kantareller – steg för steg:

  1. När du skivat auberginen, salta lätt över dem ligga och dra ut vätska i 30 minuter.
  2. Repa svartkålen och stek den mjuk i matolja och vitlök. Lägg åt sidan
  3. Låt kantarellerna ånga av på medeltemperatur i en stekpanna. Tillsätt sedan smör och stek försiktigt i ca 10 minuter. Salta och peppra.
  4.  Mixa kål, med fraiche/kvarg och valnötter, smaka av med örtsalt till en krämig pesto
  5. Stek aubergineskivorna mjuka i matolja
  6. Koka upp vatten i en stor kstrull. Ställ av och lägg ned de färska lasagneplattorna i ca 5 minuter
  7. Ta up dem och lägg på tallrikar
  8. Bred på pesto, sedan aubergine och kantareller, topa med krossade valnötter. Vik över ena sidan av lasagneplattan mot mitten.
  9. Servera genast!

öppen lasagne med kantareller

Ljuvligt krämig öppen lasagne med kantareller, grönkål och aubergine!

Älskar du pasta, kommer du älska alla mina tips som kommer nedan:

Pasta med broccolisås

 

Kommentera