melonglass på pinne med lime och kokos

melonglass på pinne

Melonglass på pinne med kokos och en gnutta lime. Ett riktigt härligt sällskap i sommarhettan. Njutningen består också i att du vet exakt vad dina barn och du själv äter. Glassen är raw och vegan så ät den med riktigt gott samvete.

Hoppas att ni alla har en fantastisk sommar, oavsett om ni redan har semester eller maxar era ljusa vardagskvällar med mycket god mat och härligt umgänge.

Själv älskar jag både pingis och badminton, så många sommarkvällar brukar spenderas med olika turneringar, och så gärna en spännande film efter det. Just nu består filmgodiset av fruktbuffé och mörk choklad med chili och havssalt. 

Du vet väl att du kan gilla och följa Vegohimlen på Instagram och Facebook.

melonglass på pinne

Recept på melonglas på pinne:

ca 8 glassar beroende på storlek

Räcker till ca 4 personer

1/2 vattenmelon (fruktköttet)

1 msk Agavesirap eller honung

1/2 dl färskpressad limesaft

5 dl kokosvatten

4 myntablad

melonglass på pinne

Steg -för-steg Melonglass på pinne:

  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixer.
  2. Häll Melonsaften i glassformarna
  3. Ställ in i frysen över natten
  4. Häll upp en bunke med varmt vatten.
  5. Sänk ned glassformarna i varmt vatten och lossa försiktigt på pinnarna genom att snurra dem försiktigt, då kommer de att lossna fint.
melonglass på pinne
Melonglass på pinne!

Jag dekorerade min melonglass på pinne med lite med kokos. På sommaren är jag alltid extra inspirerad av tropiska frukter och kokos är en riktig favorit och passar till så mycket. Annat förslag på topping är pudrad kakao eller varför inte matcha pulver?

Jag vill uppräcka ett varningens finger för att ha glassarna i frysen för länge. Det blir liksom inte bra. Ät upp din melonglass på pinne inom en vecka.

melonglass på pinne

Gillade du mitt recept på melonglass på pinne ?

Jättemycket inspiration till nyttigt godis får du under min raw kategori.

Vill du ha inspiration till sommarens efterrätter?

Ha det gott / Kamilla

 

 

 

 

Kommentera