lättlagad vegetarisk risotto med parmesan

lättlagad vegetarisk risotto

Lättlagad vegetarisk risotto med parmesan och kastanjechampinjoner, och en ärtpuré blir fantastiskt gott. Hett tips nu till nyårsmiddagen om du vill lägga tiden på annat än matlagning 🙂

Eller vill du kanske imponera på någon speciell person med en snabb och lyxig middag..

Här vill jag tipsa om att det antingen går att blanda ärtpurén i risotton, som jag gjort. Eller servera den bredvid. Det brukar jag anpassa lite efter vilket sällskap jag ska bjuda på middag.

Du vet väl att du kan följa vegohimlen på Instagram och på Facebook? Där delar jag recept och annat kul

lättlagad vegetarisk risotto

Detta behöver du lättlagad vegetarisk risotto till 4 personer:

4 dl avorioris eller långkornigt ris.
ca 2 matskedar fond med brynt scharlottenlök eller 2 vegetariska buljongtärningar 
1 matsked flytande margarin
1 dl vitt vin
8 dl vatten
300 gram kastanjechampinjoner eller vanliga 
2 finhackade scharlottenlökar
2 dl riven parmesan
1 tesked salt
1 krm peppar.

Ärtpuré

3 dl tinade ärtor

2 msk getost

salt & peppar

 

Så här gör du Vegohimlens lättlagade risotto:

  1. Hacka lök och champinjoner.
  2. Stek riset snabbt i margarin och sedan i med champinjoner, lök, fond och vitt vin.
  3. Låt sjuda under omrörning.
  4. Häll på hälften av vattnet och låt koka på låg volym.
  5. Låt vattnet koka bort och fyll på hela tiden tills riset har blivit mjukt. Tar ca 30 minuter.
  6. Rör sist i osten och smaka av med kryddorna.

Ärtpuré

  1. Mixa ihop de tinade ärtorna med ost och kryddor.
  2. Blanda i din krämiga risotto, eller servera brevid!

 

För tips på mer härlig vegomat, klicka här!

 

lättlagad vegetarisk risotto

Gott nytt år till er alla, och tack för att ni följer mig och mina äventyr i köket.

Jag ser fram emot ett 2018 med massor av härlig matinspiration, 

Kamilla

 

 

 

 

Kommentera