inlagd rödkål med härliga julsmaker

inlagd rödkål

Inlagd rödkål är enkelt att sno ihop. Förresten, välkommen till dag tre av 7 i vegohimlens julbonanza. I dag ska vi lägga in rödkål i en lag med olika härliga julsmaker. För er som inte är så förtjusta i rödkål, prova med denna inläggning. För er som redan upptäckt rödkålens härlighet, ni blir inte besvikna.

I morgon, dag fyra i vegohimlens julbonanza, ska vi laga en underbart god, stuvad grönkål – helt vegansk !

Här hittar hu massor av inspiration till ditt vegetariska julbord.

Du vet väl att du kan följa vegohimlen på facebook och @vegohimlen på instagram

inlagd rödkål

Detta behöver du till en riktigt julig inlagd rödkål:

ca 500 g finhyvlad rödkål ( ju tunnare desto bättre)

1 dl vitvinsvinäger

1 dl strösocker

3 dl vatten

1 liten kanelstång

2 msk finriven ingefära

3 st stjärnanis ( den vackra kryddan ni ser på bilden nedan framför burken. Ser inte helt oväntat ut som en stjärna)

1 tsk salt

Örtsalt till smaksättning sist i processen.

inlagd rödkål
Lagen i kastrull. Låt sjuda i 5 min

 

 

inlagd rödkål
Grym inlagd rödkål

Gör så här

Lägg den finhyvlade rödkålen i en bunke

Lägg allt till inläggningen i en kastrull och låt sjuda i 5 minuter, ej koka upp.

Häll den varma lagen över rödkålen och rör om.

Låt dra i minst 3-4 timmar, helst längre, rör om då och då. Förvara täckt i kylen.

 

rödkålsinläggning
Ett hett tips är att förbereda dagen innan

 

Tidigare hos Vegohimlen:

Här hittar du alla julrecept!

Vegohimlens julbonanza dag 1 18/12 2017 – Veganskt saffransbröd – sticky buns

Vegohimlens julbonanza dag 2 19/12 2017 – Enkel fudge med kanel

 

Kika in in i morgon, till dag 4 av 7 i Vegohimlens julbonanza där jag publicerar ett nytt juligt vegorecept om dagen fram till jul!

Välkommen.

Kommentera