god potatissoppa med purjo och persilja

potatissoppa med purolök

God potatissoppa med purjo och persilja är en rykande vardagsfavorit. Något som hela familjen uppskattar. Soppan mixas slät och blir len och smakrik. Gör en stor omgång med god potatissoppa, så räcker det till matlådan också. Soppan servers med färsk persilja och vitlöksbakade champinjoner. 

Grytornas och de rykande heta soppornas tid äro här. Har du en bra mixer så är en soppa dessutom en välsingnelse rent tidsmässigt.

Hacka, koka, mixa. Den heliga treenigheten.

Avnjut en enkel och god potatissoppa i skenet av tända ljus. Jag är lite småbesatt av tända ljus. Charmen försvinner ju lite under sommartider, men här i Sverige har vi ju en låååååång säsong av levande ljus möjligheter. Minst sagt, haha.

Du vet väl om att du kan följa Vegohimlens äventyr både på Facebook och på Insatgram?

potatissoppa med purolök

 

God potatissoppa med purjo och vitlöksbakade champinjoner, du behöver:

100 g champinjoner

1 tsk örtsalt

1 msk matolja

1 pressad vitlöksklyfta

ca 600 g potatis 

1 tsk olja

1 tsk timjan, gärna färsk

1 L grönsaksbuljong / motsvarande fond

4 dl mandelmjölk eller den du vanligtvis dricker

2 dl havregrädde 

2 msk finhackad persilja. Bladpersilja är godast tycker jag

salt och peppar

potatissoppa med purolök

Så här gör du en god potatissoppa med purjo:

 

  1. Ugnsrosta champinjonerna i ugnen på 250 grader ihop med olja och vitlök som du först gnider in champinjonerba med.
  2. Skala och tärna potatisen och strimla purjolöken
  3. Fräs purjolök i olja i en stor kastrull
  4. Tillsätt potatis, timjan, buljong och mjölk.  Låt koka i ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  5. Mixa soppan slät
  6. Blanda i grädde och låt koka upp
  7. Vänd ned persilja i soppan, toppa med svamp.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Avnjut en riktigt god potatissoppa!

 

potatissoppa med purolök

Ha en fortsatt härlig vecka nu! / Vegohimlen

 

 

 

 

Kommentera