enkel fudge- gör din egen goda fudge

enkel fudge

Enkel fudge kan bli din räddning i juletider. Det här är förmodligen den enklaste fudgen du någonsin stött på. Ingen överdrift. Du kan smaksätta en enkel fudge med vad du själv gillar. Nu i juletider rekommenderar jag kanel, havssalt, chili, pepparkakskrydda, kardemumma, mint eller varför inte apelsin eller russin ?

Eller..(håll i dig) Apelsin OCH russin ?! 

Välkommen ska du vara till dag 2 i Vegohimlens julbonanza där jag postar ett julrecept per dag fram till jul. Nu lägger vi på ett kol, och gottar oss ordentligt i julens tecken. I morgon ska vi pickla/ lägga in rödkål i härliga julsmaker.

Jag har lagat så mycket julmat, och snart är ju julen över, i alla fall när det gäller matbloggeriet. De allra flesta av er vill ju ha inspiration innan jul, inte efter.

Här hittar hu massor av inspiration till ditt vegetariska julbord.

Du vet väl att du kan följa vegohimlen på facebook och @vegohimlens på instagram. Då får du vegohimlens recept direkt!

enkel fudge

Detta behöver du för att laga en enkel och jättegod fudge.

1 burk sötad kondencerad mjölk (ca 390g)

300 g hackad mörk choklad

1 tsk vaniljpulver

1 tsk kanel/ pepparkakskrydda/kardemumma/havssalt/chiliflakes/ – välj en tesked av den smak du gillar bäst.

1 1/2 dl hackade cashewnötter eller de nötter du gillar bäst. Valnötter och hasselnötter passar jättebra

enkel fudge

Så här gör du enkel fudge:

  1. Lägg i allt utom de hackade nötterna i en kastrull. Värm tills chokladen smälter, ca 5 minuter.
  2. Rör om och blanda i nötterna.
  3. Häll i en bakplåtpappersklädd form som är ca 15×20 cm.
  4. In i kylen i minst 6 timmar
  5. Skär i munsbitar!

enkel fudge

Jag gjorde mina med kanel och cashewnötter denna gång, men älskar också kombinationen med valnötter och kardemumma. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Tidigare hos Vegohimlen

 

Här finner du all julinspiration till det vegetariska julbordet.

Kika in in i morgon, till dag 3 av 7 i Vegohimlens julbonanza där jag publicerar ett nytt juligt vegorecept om dagen fram till jul!

Välkommen!

 

Kommentera