bästa kladdkakan med blåbär och pinje

bästa kladdkakan

bästa kladdkakan med blåbär och pinje. I särklass godaste kladdkakan som jag har ätit. På riktigt. Den är sjukt krämig och blåbär ihop med choklad är en kombo gjord i himmelriket.

När jag har ordentliga cravings efter något riktigt sött och gott. Jag kan inte fatta att jag inte har testat det här receptet tidigare. Jag skulle välja den här kladdkakan före en födelsedagstårta, lätt.

Lagade den i går när min son hade en kompis hemma och vi påskpysslade tillsammans. Den tog slut i går. Jag kommer att göra en ny i morgon så att jag kan bjuda fler på denna pärla till fika-kaka.

 

Följ mig hemskt gärna på Instagram och på Facebook!

bästa kladdkakan

Detta behöver du till den bästa kladdkakan med blåbär

Räcker till en springform av standardstorlek ca 8-10 portioner

Sätt ugnen på 200 grader
Smöra och bröa en springform med löstagbara kanter

2 1/2 dl Strösocker, eller byt ut en del mot Kokossocker.
2 ägg

Torra ingredienser:

1 dl mjöl
1 tesked vaniljsocker
3 matskedar kakao
1 kryddmått salt

100 gram smör

100 gram mörk Choklad

1 dl tinade och avrunna blåbär, eller färska om du har.

1/2 dl rostade pinjenötter

 

bästa kladdkakan

Så här gör du bästa kladdkakan med blåbär:

  1. Blanda ihop ägg och socker
  2. Smält försiktigt smör och choklad i en kastrull
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  4. Blanda ihop alla delar i en och samma bunke och rör om till en jämn smet
  5. Tina blåbären och låt dem rinna av i en sil, tillsätt i smeten
  6. Torrosta pinjenötter i en torr stekpanna tills de fått lite färg, häll i dem i smeten.
  7. Häll ned i formen
  8. Grädda i ugnen i ca 15 minuter
  9. Låt helst svalna av helt innan förtäring

bästa kladdkakan

Kladdkakan med blåbär och pinjenötter. Denna gigant av giganterna. Jag dekorerade med lite extra pinjenötter och lite vaniljsocker på toppen.

bästa kladdkakan

Jag kan bara säga en sak, den blir nästan sjukligt god, och bör och ska avnjutas med lättvispad grädde samt med nära och kära. Enjoy!

Fick du blodad tand och vill ha fler tips på efterrätter?

 

Lämna ett svar